Kışın yapması hiç zor değil! Yorganı böyle yıkayınca resmen pamuk gibi oluyor

Uyuyacağınız alanı temizleyerek çeşitli sağlık sorunlarının önüne geçebilirsiniz. Uyku kalitesini fazlasıyla etkileyen yorgan temizliğini alerjen problemler haricinde 3-4 ayda bir yıkamalısınız. Kışın yorgan yıkamak basit bir işlem gibi görünse de dikkat ve önem isteyen işlerden biridir.

Yorgan yıkarken doğru teknikler takip edilmediğinde eşyalarınızın yapısı bozulabilir, erkenden deforme olmaya başlayabilir. Yorgan yıkamadan önce yapılması gereken ilk şey yıkama talimatlarını kontrol etmektir. Çamşır makinesinde yıkanmaması gereken bir yorganı yıkadığınızda farklı bir facia ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle yün ve ipek gibi malzemeler çamaşır makinesinde çeşitli hasarlar görebilir.

Yıkamadan önce lekeleri giderin

Yorgan yıkama işlemine başlamadan önce lekeleri çıkarmak çok daha pratik bir yoldur. Üzerinde oluşan herhangi bir leke için öncesinde uğraşmak daha verimli olacaktır. Bunun için karbonat ve su karışımından yararlanabilirsiniz. Solüsyonu leke üzerine uygulayıp temizledikten sonra makineye attığınızda daha çabuk temizlendiğini fark edeceksiniz.

Yırtıkları onarın

Kullandığınız yorgan geçmişte hasara uğramışsa makineye attığınızda daha kötü sonuçlara neden olabilir. Üzerinde bulunan yırtık veya delikler makinede açılabilir. Bu durum makinenizin bozulmasına da neden olabilir. Yorganın yırtılmış veya gevşemiş kısımlarını onardıktan sonra yıkamak daha pratik olacaktır.

Beyaz renkteki yorganları yıkarken renk solmalarına karşı etkili bir çözüm için çamaşır suyundan faydalanabilirsiniz. Bu sayede yorganın rengi ilk haline dönecektir. Ancak bu işlemi yıkamadan önce uygulamanız gerekir. Yorganın sığacağı bir kabın içerisine yarım su bardağı çamaşır suyu ve yeterli miktarda su ekleyin. Solüsyonun içine batırarak 5 dakika beklemeniz yeterli olacaktır.

Yorganları yıkamak için çamaşır makinenin kapasitesine dikkat etmeyi unutmayın. Aksi olduğunda yorgan sıkışabilir, yeteri kadar temizlenmeyebilir veya makine hasara uğrayabilir.

Uygun program seçimi

Yorganın etkili bir şekilde temizlenmesi için yumuşak ve doğal bir deterjan seçimi yapmanız gerekir. Genellikle satın alınan ürünlerin talimatları gözden geçirilmez. Kullandığınız deterjanların üzerindeki talimatlar bu noktada size yol gösterecektir. Çamaşır makinesinin hassas programını seçip ekstra durulamayı aktif etmek yorgan ve nevresim temizliği için yeterli olacaktır. Ayrıca su sıcaklığına dikkat etmeyi unutmamanız gerekir.

Kurutma makinesi

Yıkanan yorganı açık alanlarda kurutabilirsiniz. Ancak kurutma makinesine atmak daha etkili, pratik bir çözüm yoludur. Yorgan boyutuna bağlı olarak kurutma toplarını içerisine eklemeyi unutmayın. Talimat etiketinde yazan sıcaklığa kadar kurutmayı çalıştırabilirsiniz. Makine içerisindeyken yarım saatte bir çıkararak kabartın. Bu sayede yorganların iç malzemesi daha yumuşak ve düzenli kalacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort