Honda ve Nissan, birleşme görüşmelerine başladı

Japon Otomobil Devleri Honda ve Nissan Birleşme Görüşmelerine Başladı

Japon otomobil üreticileri Honda ve Nissan, dünyanın en büyük üçüncü otomobil üreticisi olmak amacıyla resmi birleşme görüşmelerine başladıklarını duyurdu. Şirketler, Tesla ve Çinli BYD gibi üreticilerle artan küresel rekabette daha rekabetçi olabilmek için elektrikli araçlar ve ileri teknolojili sürüş sistemleri geliştirmek için daha büyük bir ölçeğe ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Honda CEO’su Toshihiro Mibe, iş entegrasyonunun, iş birliğini genişleterek ve kaynakları paylaşarak, şirketlere “mevcut iş birliği çerçevesi altında mümkün olmayacak bir avantaj” sağlayacağını söyledi.

Anlaşmanın, her iki markanın ayrıcalıklarını koruyacağı ve Tokyo Borsası’nda işlem görecek bir holding şirketi kurulmasını öngördüğü belirtildi. Birleşik grubun yaklaşık 191,4 milyar dolar gelir ve 19.2 milyar dolar üzerinde faaliyet kârı sağlama potansiyeline sahip olacağı tahmin ediliyor.

Entegrasyonun orta ila uzun vadeli bir proje olacağı ve şu anda 2030 ve sonrasına kadar gözle görülür bir ilerleme beklenmediği belirtilirken, Nissan’ın stratejik ortağı Mitsubishi’nin de yeni gruba katılma olasılığını değerlendirmesi ve 2025 yılının ocak ayına kadar bir karar alması bekleniyor.

Birleşme haberi Nissan hisselerini yükseltti, ancak zorlu dönem devam ediyor

Nissan, yeniden yapılandırma sürecinde olan ve son 3 aylık finans raporunda 9 bin işçi çıkaracağını ve küresel üretim kapasitesini 5’te 1 oranında azaltacağını duyurmuştu. Birleşme haberinin ardından Nissan hisselerinin yükseldiği gözlemlendi.

Analistler, potansiyel birleşmenin şirketteki mali performans düşüklüğünün ve Fransız Renault şirketi ile olan ortaklığının yeniden yapılandırılmasının bir sonucu olduğunu belirtti.

Honda CEO’su Mibe, Nissan’ın yeniden toparlanma sürecini başarıyla tamamlaması gerektiğini vurgulayarak, “Nissan ve Honda kendi ayakları üzerinde duramazsa, iş entegrasyonu görüşmeleri sonuç vermeyecektir.” dedi.

Nissan CEO’su Makoto Uchida ise entegrasyonun toparlanma sürecinden vazgeçmek anlamına gelmediğini, gelecek rekabet gücü için önemli olduğunu belirtti.

Related Posts

Bakan Şimşek: Sanayi üretimindeki toparlanma ilk çeyrekte de devam etti

Bakan Şimşek sanayi üretim rakamlarını yorumladı.

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Bazı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Malatya ve Bursa’daki bazı kuyular ile kaynaklar koruma altına alındı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Malatya ve Bursa’nın bazı ilçe ve mahallelerine içme ve kullanma suyu temin eden kuyu ve kaynakların koruma altına alınmasını kararlaştırdı.

Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EKONOMİK KRİZ BUNALTTI ANTİDEPRESAN ALIMI PATLADI İşsizler ordusunun giderek büyümesi, işi olanın ay sonunu getirememesi, emeklinin satın alma gücünün her geçen gün erimesi …

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir