Cumhurbaşkanı yardımcısı açıkladı: 41 yıllık PKK terörü ekonomiye nasıl yansıdı?

Cevdet Yılmaz: Terörsüz Türkiye Hedefine Doğru İlerliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, PKK’nin fesih kararı ve devam eden sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Türkiye’nin terörle mücadelede önemli adımlar attığını vurgulayarak, “İçinden geçtiğimiz şartlarda iç cephemizi güçlendirmeliyiz. Ana çerçevemiz Türkiye Yüzyılı vizyonu. Birden fazla terör örgütünün eş zamanlı tehditlerine karşı Türkiye çok güçlü cevap verdi. Bugün geldiğimiz noktaya zemin hazırlandı. Terörsüz Türkiye hedefinde süreç yeni bir aşamaya geldi” ifadelerini kullandı.

Terörün bölgedeki insanlara verdiği zarara dikkat çeken Yılmaz, “Tüm Türkiye terörün acısını yaşadı. En büyük bedeli bölgedeki insanlar ödedi. Hem canlarıyla hem de ekonomik şartlarla terörün en büyük zararı bölgedeki insanlara oldu. Terörsüz Türkiye en fazla bölgeye yarar getirecek. Ekonomik kalkınma ve yaşam koşulları açısından bölgede çok büyük bir heyecan var. Olumlu hava daha da güçleniyor. Ziyaret ettiğimiz insanlar sürecin başarılı olmasını ve tamamlanmasını bekliyor” dedi.

“Süreç Henüz Tamamlanmadı” Uyarısı

Yılmaz, sürecin henüz tamamlanmadığını belirterek, “Yeni aşamada terör örgütü kendisini feshetti ama bunun uygulama aşamasını göreceğiz. Güvenlik kurumlarımız en hassas yöntemlerle bu süreci işleyecek, izleyecek. Provokasyonlara ve dezenformasyonlara karşı dikkatli olmak durumundayız. Ülkemizi bu yükten kurtarmalıyız, amacımız bu olmalı. Terörsüz Türkiye sadece Türkiye için değil bölgesel huzur açısından da önemlidir” şeklinde konuştu.

Terörün Maliyeti Ne Kadar?

41 yıllık çatışmaların Türkiye ekonomisine olan etkisini de değerlendiren Yılmaz, terörün maliyetlerine işaret ederek, “Terörün bir doğrudan bir de dolaylı maliyetleri var. 2 trilyon dolara yakın bir maliyet hesaplayanlar var. Terörsüz Türkiye ile terörün tamamen ortadan kalkması algıları değiştirecek. Ülkemizde gözü olanlara da güçlü bir cevap olacak. Endişesi olanlar olabilir, bunları anlıyorum. Ama büyük resmi görmemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Suriye’ye Yönelik Değerlendirme

Suriye konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, Türkiye’nin Suriye’deki istikrar için çaba harcadığını belirterek, “Suriye ekonomisi geliştikçe Türkiye ile Suriye ekonomisi arasındaki ilişki farklı bir düzeye çıkacaktır. Yatırımların artması, yatırımcıların artık yaptırımların kalktığını görmesi, Suriyelilerin geri dönüşünü hızlandıracaktır. Suriye’de istikrar önemli, her etnik grup birlikte huzurla yaşamalıdır” dedi.

Related Posts

Tohumculukta gelişme sürüyor

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB), geçen yıl sonu itibarıyla tohumluk üretiminin 2023’e 3 bin 18 ton artarak 1 milyon 303 bin 38 tona çıktığını ve meyve fidanı üretiminin ise yaklaşık 10.7 milyon düşüşle 101 milyon 574 bine gerilediğini bildirdi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ticaret hacmi belli oldu!

Türkiye ile Avrupa arasındaki ekonomik ilişkiler yeniden şekilleniyor. İş dünyası, siyasi gerilimlerin azaldığı bir dönemde fırsatları değerlendirmeye odaklanıyor. DEİK, uluslararası ticari diplomasi için yeni adımlar atıyor.

Vergi incelemelerinde yeni dönem: Maliye bu sisteme geçiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi incelemelerini dijital ortama taşıyan yeni düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Artık tutanaklar elektronik ortamda hazırlanacak, imzalar güvenli elektronik imza ile atılacak.

Bakan Şimşek: Sanayi üretimindeki toparlanma ilk çeyrekte de devam etti

Bakan Şimşek sanayi üretim rakamlarını yorumladı.

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Bazı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Malatya ve Bursa’daki bazı kuyular ile kaynaklar koruma altına alındı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Malatya ve Bursa’nın bazı ilçe ve mahallelerine içme ve kullanma suyu temin eden kuyu ve kaynakların koruma altına alınmasını kararlaştırdı.