Cumhurbaşkanı yardımcısı açıkladı: 41 yıllık PKK terörü ekonomiye nasıl yansıdı?

Cevdet Yılmaz: Terörsüz Türkiye Hedefine Doğru İlerliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, PKK’nin fesih kararı ve devam eden sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Türkiye’nin terörle mücadelede önemli adımlar attığını vurgulayarak, “İçinden geçtiğimiz şartlarda iç cephemizi güçlendirmeliyiz. Ana çerçevemiz Türkiye Yüzyılı vizyonu. Birden fazla terör örgütünün eş zamanlı tehditlerine karşı Türkiye çok güçlü cevap verdi. Bugün geldiğimiz noktaya zemin hazırlandı. Terörsüz Türkiye hedefinde süreç yeni bir aşamaya geldi” ifadelerini kullandı.

Terörün bölgedeki insanlara verdiği zarara dikkat çeken Yılmaz, “Tüm Türkiye terörün acısını yaşadı. En büyük bedeli bölgedeki insanlar ödedi. Hem canlarıyla hem de ekonomik şartlarla terörün en büyük zararı bölgedeki insanlara oldu. Terörsüz Türkiye en fazla bölgeye yarar getirecek. Ekonomik kalkınma ve yaşam koşulları açısından bölgede çok büyük bir heyecan var. Olumlu hava daha da güçleniyor. Ziyaret ettiğimiz insanlar sürecin başarılı olmasını ve tamamlanmasını bekliyor” dedi.

“Süreç Henüz Tamamlanmadı” Uyarısı

Yılmaz, sürecin henüz tamamlanmadığını belirterek, “Yeni aşamada terör örgütü kendisini feshetti ama bunun uygulama aşamasını göreceğiz. Güvenlik kurumlarımız en hassas yöntemlerle bu süreci işleyecek, izleyecek. Provokasyonlara ve dezenformasyonlara karşı dikkatli olmak durumundayız. Ülkemizi bu yükten kurtarmalıyız, amacımız bu olmalı. Terörsüz Türkiye sadece Türkiye için değil bölgesel huzur açısından da önemlidir” şeklinde konuştu.

Terörün Maliyeti Ne Kadar?

41 yıllık çatışmaların Türkiye ekonomisine olan etkisini de değerlendiren Yılmaz, terörün maliyetlerine işaret ederek, “Terörün bir doğrudan bir de dolaylı maliyetleri var. 2 trilyon dolara yakın bir maliyet hesaplayanlar var. Terörsüz Türkiye ile terörün tamamen ortadan kalkması algıları değiştirecek. Ülkemizde gözü olanlara da güçlü bir cevap olacak. Endişesi olanlar olabilir, bunları anlıyorum. Ama büyük resmi görmemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Suriye’ye Yönelik Değerlendirme

Suriye konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, Türkiye’nin Suriye’deki istikrar için çaba harcadığını belirterek, “Suriye ekonomisi geliştikçe Türkiye ile Suriye ekonomisi arasındaki ilişki farklı bir düzeye çıkacaktır. Yatırımların artması, yatırımcıların artık yaptırımların kalktığını görmesi, Suriyelilerin geri dönüşünü hızlandıracaktır. Suriye’de istikrar önemli, her etnik grup birlikte huzurla yaşamalıdır” dedi.

Related Posts

Asgari ücret ve emekli maaşı için ilk öneri geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, asgari ücretin acilen güncellenmesi gerektiğini belirterek, partisinin önerdiği rakamın 29.850 TL olduğunu açıkladı. Dervişoğlu, bu miktarın aynı zamanda en düşük emekli maaşı olarak da belirlenmesi gerektiğini vurguladı. CHP lideri Özel’in ise zam talebini önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor.

AJet’ten 14 yeni nesil uçak için anlaşma

AJet, küresel havacılık finansman şirketi Avolon’dan 10, Carlyle Aviation Partners’den 4 olmak üzere kiraladığı 14 yeni “Airbus A321neo” uçağını filosuna katacak.

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa güne düşüşle başladı

Merkez açıkladı: Özel sektörün yurt dışı borcu arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan 2025 dönemine ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu istatistiklerini yayımladı. Verilere göre, özel sektörün toplam yurt dışı kredi borcu nisan ayı sonu itibarıyla 2024 yıl sonuna …

Avrupa yeni bir krizle karşı karşıya!

İsrail’in İran’ın nükleer tesisleriyle birlikte enerji altyapısını hedef alan son askeri saldırısı, bölgede dengeleri altüst etti. Özellikle Hürmüz Körfezi’nde yer alan ve dünyanın en büyük doğal gaz sahası olan Güney Pars’a düzenlenen nokta atışı saldırı, yalnızca bölgesel gerilimi artırmakla kalmadı, aynı zamanda Avrupa için olası bir enerji krizinin de başlangıcı olmaya işaret etti.

Piyasalarda gün sonu

Piyasalarda gün sonu