Göz sağlığınız tehlikede mi? Bu belirtilere dikkat edin!

Görme Engelli Bireylerin Yaşadığı Zorluklar ve Çözüm Önerileri

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Görme engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Prof. Dr. Elgin, engelli yaşamının özellikle görme engelli bireyler için büyük bir mücadele olduğunu belirtti.

Görme engeli, genellikle kişinin iyi gören gözünde meydana gelen bir durumdur ve toplumda yüzde 6 ila 7 oranında görülmektedir. Prof. Dr. Elgin, görme engelli bireylerin bilişsel ve sosyal anlamda gelişimlerinin çok zorlu olduğunu vurgulayarak, bu bireylerin toplumsal hayatta karşılaştıkları engellerin çocukluk dönemlerinden başlayarak hayatlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Özellikle eğitim sürecinde karşılaşılan zorluklara değinen Prof. Dr. Elgin, görme engelli çocukların genellikle normal sınıflarda eğitim alamadıklarını ve görme dışındaki duyularıyla eğitilmeleri gerektiğini belirtti. Bu nedenle, özel sınıflar ya da okullarda eğitim almalarının önemine dikkat çekti.

Ayrıca, görme engelli bireylerin iş hayatında da karşılaştıkları sorunlara da değinen Prof. Dr. Elgin, işsizlik ve bağımlılık gibi durumların sıklıkla yaşandığını dile getirdi. Görme engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için erken teşhis ve tedavinin önemine vurgu yaparak, akraba evliliklerinden kaçınılması ve genetik danışmanlık hizmetlerinden faydalanılması gerektiğini belirtti.

Sonradan edinilen görme engeli durumlarına da değinen Prof. Dr. Elgin, iş kazaları, trafik kazaları ve çeşitli hastalıkların görme engeline yol açabileceğini ifade etti. Bu nedenle, bu tür durumların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, görme engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, erken teşhisin ve tedavinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, toplumda farkındalık yaratmanın önemine değindi.

Related Posts

‘Çağımızın hastalığı’ hemoroid: Nasıl önleriz, nasıl başa çıkarız?

Basur ve mayasıl adıyla da bilinen hemoroid, dünya genelinde çok sayıda kişiyi etkileyen ve ciddi rahatsızlık verebilen bir hastalık. Ancak uzmanlar hem hastalıktan kaçınmak hem de tedavi etmek için yaşam biçiminde kalıcı değişiklikler yapılması gerektiğini söylüyor.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Çocuklarda bu belirtilere dikkat: Hızlı nefes alma, beslenme güçlüğü…

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı bünyesinde hasta kabulüne başlayan Dr. Öğretim Üyesi Fatih Karagözlü, çocuk kardiyolojisi hakkında bilgi verdi.

Güzellik algısı değişti! Estetik yaptırırken bu hatalara düşmeyin

Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformları, günümüzde güzellik anlayışını köklü bir şekilde değiştirdi. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Nihal Üstün, toplumumuzda estetik yaptırmak isteyenlerin en sık düştüğü 5 hatayı anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir