Göz sağlığınız tehlikede mi? Bu belirtilere dikkat edin!

Görme Engelli Bireylerin Yaşadığı Zorluklar ve Çözüm Önerileri

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Görme engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Prof. Dr. Elgin, engelli yaşamının özellikle görme engelli bireyler için büyük bir mücadele olduğunu belirtti.

Görme engeli, genellikle kişinin iyi gören gözünde meydana gelen bir durumdur ve toplumda yüzde 6 ila 7 oranında görülmektedir. Prof. Dr. Elgin, görme engelli bireylerin bilişsel ve sosyal anlamda gelişimlerinin çok zorlu olduğunu vurgulayarak, bu bireylerin toplumsal hayatta karşılaştıkları engellerin çocukluk dönemlerinden başlayarak hayatlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Özellikle eğitim sürecinde karşılaşılan zorluklara değinen Prof. Dr. Elgin, görme engelli çocukların genellikle normal sınıflarda eğitim alamadıklarını ve görme dışındaki duyularıyla eğitilmeleri gerektiğini belirtti. Bu nedenle, özel sınıflar ya da okullarda eğitim almalarının önemine dikkat çekti.

Ayrıca, görme engelli bireylerin iş hayatında da karşılaştıkları sorunlara da değinen Prof. Dr. Elgin, işsizlik ve bağımlılık gibi durumların sıklıkla yaşandığını dile getirdi. Görme engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için erken teşhis ve tedavinin önemine vurgu yaparak, akraba evliliklerinden kaçınılması ve genetik danışmanlık hizmetlerinden faydalanılması gerektiğini belirtti.

Sonradan edinilen görme engeli durumlarına da değinen Prof. Dr. Elgin, iş kazaları, trafik kazaları ve çeşitli hastalıkların görme engeline yol açabileceğini ifade etti. Bu nedenle, bu tür durumların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, görme engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, erken teşhisin ve tedavinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, toplumda farkındalık yaratmanın önemine değindi.

Related Posts

Beyin damar tıkanıklığında ilk 6 saatin önemi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, beyin damar tıkanıklıklarında erken müdahalenin önemine değinerek, “İlk 6 saatte yapılan müdahaleler hastanın yaşam kalitesini belirlemektedir ve bu kritik süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Klinik uygulamalar, sadece tedavi geliştirmek değil; nitelikli bilgi üretmek, etik değerleri yaşatmak ve sağlıkta kaliteyi sürdürülebilir kılmak demektir” dedi.

Hastaların yarısı farkında değil! Onlardan biri olabilir misiniz?

Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, yüksek tansiyonun hayati tehlike oluşturduğunu vurgulayarak Türkiye’de hastaların yarısının durumundan habersiz olduğunu açıkladı.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

Türkiye’de yeni kene türü tespit edildi… Japon uzman uyardı: ’30’dan fazla hastalık taşıyabilir’

Yeni bir kene türü tespit edildi. Türkiye’deki 56. tür olarak kayıtlara geçen kenenin 30’dan fazla hastalık taşıdığı ve Uzak Doğu kökenli olduğu belirtiliyor.

Her evde kullanılıyor ama ömrü kısaltıyor

Yeni bilimsel araştırmalar, evde mikrodalga fırınlarında pişirilen bazı yemekler insan ömrünü kısaltıyor. İşte araştırmaya dair detaylar

Marmaris depremi sonrası gündeme geldi: Panikatak ölüme götürür mü?

Marmaris depremi sonrası gündeme geldi: Panikatak ölüme götürür mü?