TikTok’ta canlı yayınlarda denetim yetersiz mi?



İSTANBUL (İGFA) – TikTok’ta canlı yayın içeriklerinin gerçek zamanlı olarak denetlenmesi konusunu değerlendiren Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, TikTok platformunun zararlı içerikleri ve davranışları belirleyip kaldırmak için yapay zeka ve insan değerlendirmesini kullandığını belirtti.

Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, canlı yayın içeriklerinin denetlenmesinde yapay zeka ve makine öğreniminin önemini vurgulayarak, bu teknolojilerin platformların hızlı bir şekilde uygunsuz içerikleri tespit etmesini sağladığını söyledi.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ TEKNOLOJİLER NE KADAR BAŞARILI?

Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, yapay zeka destekli teknolojilerin sesli, görüntü ve metin içerik moderasyonu ile gerçek zamanlı izleme ve tespit gibi önemli işlevlere sahip olduğunu belirtti.

ÖNLEMLERİN YETERLİ OLABİLMESİ İÇİN NELER YAPILMALI?

Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, etkili bir denetim sisteminin oluşturulması gerekliliğine dikkat çekerek, yapay zeka, gerçek zamanlı izleme, kullanıcı raporlama sistemleri ve insan moderatörlerin önemini vurguladı.

TİKTOK GİBİ PLATFORMLARIN SORUMLULUKLARI NELERDİR?

Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, sosyal medya platformlarının şiddet içerikli yayınları engelleme sorumluluğunu vurgulayarak, topluluk kuralları, içerik moderasyonu, gerçek zamanlı izleme, kullanıcı raporlama sistemleri ve eğitim gerekliliğine işaret etti.



Related Posts

Instagram’dan yenilik: “Repost” özelliği test ediliyor

Instagram, kullanıcıların başkalarının gönderilerini kendi akışlarında yeniden paylaşmasına (repost) olanak tanıyan yeni bir özelliği test ettiğini doğruladı. Şirket, bu özelliği ilk kez 2022 yılında geliştirmeye başlamıştı. Şimdi ise bazı kullanıcılar, repost seçeneğini hesaplarında görmeye başladıklarını bildirdi. Yeni özellikle birlikte kullanıcılar yalnızca başkalarının gönderilerini değil, kendi eski paylaşımlarını da yeniden paylaşabilecek.

İran, İsrail’in siber saldırılarını önlemek için internet komple kapatıyor

İran – İsrail savaşının 6. gününde Tel Aviv ve Tahran’ın karşılıklı bombalanması devam ederken, bölgeden farklı haberler de gelmeye ve savaş bombalarla olduğu kadar sosyal medya paylaşımları, karşılıklı söylemlerle de devam ediyor. İran hükümeti son olarak İsrail kaynaklı olası siber saldırılara karşı önlem olarak ülkedeki internet erişimini yavaşlatmaya başladı. Vatandaşlardan Whatsapp gibi uygulamaların silinmesini isteyen İran hükümeti, bu gece itibariyle ülkedeki interneti tamamen kapatmayı planlıyor.

TikTok fenomen hesapları teker teker kapatıyor

TikTok’ta bazı influencer’ların, reçeteli zayıflama ilaçlarını tanıtarak takipçilerine bu ürünlerin satıldığı çevrim içi eczanelere yönlendirdiği tespit edildi. LADbible’ın araştırmasına göre, Wegovy, Ozempic ve Mounjaro gibi GLP-1 türevi ilaçlar …

Apple WWDC 2025 etkinliği başladı! İşte merak edilen tüm detaylar

Apple’ın her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) bu yıl 9 Haziran tarihinde gerçekleşiyor. Merakla beklenen WWDC 2025, bugün Türkiye saati ile 20.00’de Apple Keynote ile başladı.

İmam hatipli Ahmet Melih Türkiye şampiyonu

Eskişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Melih Saraç, cirit atmada Türkiye birincisi oldu.

Bilimin çürüttüğü 4 kahve efsanesi

Koyu kavrulmuş daha kuvvetli değildir ve kahve su kaybetmenize neden olmaz.