Hatay’da Depremzedelere Çilek Fidesi Desteği ile İlk Hasat Gerçekleştirildi

Hassa’da Çilek Fideleri İlk Hasadını Verdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi, depremzede üreticilere destek olmak amacıyla dağıttığı çilek fidelerinin ilk hasadına Hassa’da başladı. Başkan Mehmet Öntürk de hasada katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), kırsal kalkınmayı desteklemek ve üreticilere ekonomik katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Kentteki çiftçileri desteklemek adına projeler hayata geçiren HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Hassa’da gerçekleşen çilek hasadına katılarak çiftçilere destek verdi.

Başkan Öntürk, Hassa’da yetişen çileklerin Türkiye’nin en kaliteli çilekleri olduğunu belirterek, bu süreçte üreticilerin yanında olmanın önemine vurgu yaptı.

Üreticilerin gelir elde etmesinden mutluluk duyduklarını dile getiren Öntürk, tarımın desteklenmesinin ve kentin güçlenmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Öntürk, önümüzdeki süreçte çiftçilere soya fasulyesi ve ayçiçeği tohumu desteği sağlayacaklarını belirtti.

Ayrıca, fidesi dağıtılan ürünlerin hasat edilmesinin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Başkan Öntürk, üreticilere hayırlı ve bereketli bir sezon temennisinde bulundu.

Hassa Kaymakamı Osman Acar ise bölgedeki tarım potansiyeline dikkat çekerek, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mehmet Öntürk’e desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Üreticiler de, pandemi ve doğal afetler nedeniyle çilek üretiminin azaldığını ancak Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle tekrar üretime başladıklarını belirtti. Hassa’da çileğin kalitesi ve aroması ile ünlü olduğunu ifade eden üreticiler, HBB’nin projeleri sayesinde çilek üretimine tekrar başladıklarını dile getirdi. – HATAY

Related Posts

Özgür Özel’den TÜSİAD’a ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, haklarında yeni iddianame düzenlenen TÜSİAD’a ziyaret gerçekleştiriyor.

SSB Başkanı Görgün: Savunma sanayinde nitelikli personellere ihtiyaç var

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayi sektöründe 90 binin üzerinde çalışan olduğunu belirterek, “Bu sayıyı daha yukarıya çıkarmamız gerekiyor. Yüksek teknoloji içeren sistemleri üreten ve bu alanda çalışmak isteyen ve bizim de ihtiyacımız olan nitelikli personellere ihtiyaç var. 90 binlerden 150 veya 200 binlere artış sadece nicel olmamalı, niteliksel bir sıçrama da olmalı” dedi.

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

TOBB’un nisanda onayladığı sanayi kapasite raporu sayısı arttı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından nisanda onaylanan sanayi kapasite raporu sayısı, yıllık bazda yüzde 11,7 artarak 4 bin 52’ye yükseldi.

Trendyol Go satıldı: Teslimatta yeni dönem!

Türkiye teslimat sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Trendyol Grubu, Trendyol GO’nun çoğunluk hisselerinin Uber Technologies Inc.’e devri konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Söz konusu devir işlemi, resmi kurumların onayının ardından …

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Bakan Şimşek’e yanıt: Polisiye tedbirlerle vergi gelirleri arttırılamaz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tüm OSB’lerin, büyükşehirlerin giriş çıkışlarına vergi memuru yerleştireceklerine yönelik açıklamalarına “Her işletmenin, her fabrikanın kapısına vergi memuru koyarak vergi gelirleri arttırılamaz. Hakkaniyet de sağlanamaz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir