Geçen yıl 300 bin yabancıya çalışma izni verildi

Dünyanın dört bir yanından binlerce kişi, Türkiye’de yasal statüde çalışabilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvurdu. Geçen yıl yabancılar tarafından 381 bin 485 çalışma izni başvurusu yaptı. Başvuruları titizlikle inceleyen Bakanlık, bunların 300 bin 851’ini olumlu sonuçlandırdı.

En fazla izin imalat sektöründe

İzin verilenler arasında Suriyeliler ilk sırada yer aldı. Suriyelileri sırasıyla Türkmenistan, Rusya, Özbekistan, İran, Afganistan, Azerbaycan, Endonezya, Hindistan ve Irak uyruklular izledi.

En fazla çalışma izni verilen sektör imalat oldu. Bunun ardından, inşaat, toptan ve perakende ticaret, ev hizmetleri, konaklama, idari ve destek hizmetleri, sağlık ve sosyal hizmetler sektörleri geldi.

Related Posts

Ankara-Eskişehir ve Ankara-Sivas hatlarında ek YHT seferleri 14 Temmuz’da başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaz tatilinde YHT seferlerini artıracaklarını duyurarak, “14 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında Ankara-Eskişehir ve Ankara-Sivas hatlarında ek YHT seferleri düzenleyeceğiz” dedi.

Borsa İstanbul’un en değerli şirketi belli oldu: Piyasa değerinde yüzde 108’lik artış!

Borsa İstanbul’da piyasa değeri en yüksek şirketler arasında zirve yarışı sürerken, ASELSAN yılın ilk yarısında piyasa değerini yüzde 108 artırarak ilk sırada yer aldı. Başta ABD’de tarife gündeminin yol açtığı risk dalgalanmaları ve İran-İsrail …

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

TBYD Başkanı açıkladı: Tuborg grubuna zam geldi!

ÖTV artışının ardından alkol fiyatlarında yeni zamlar uygulanmaya başlandı. İki büyük alkol grubuna gelen zamlar raflara yansıdı. Fiyat listeleri güncellenirken tüketiciler yeni etiketlerle karşılaştı.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı