Evcil Hayvanlar Dijital Bağımlılığı Azaltıyor

Evcil Hayvanlar Dijital Bağımlılığı Azaltıyor!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden (SCÜ) Prof. Dr. Tuncay Dilci, evde evcil hayvanla vakit geçirmenin mutluluk verici etkileri olduğunu belirtti. Yapılan çalışmalar sonucunda, evde hayvan besleyen bireylerin dijital bağımlılık oranlarının diğer kişilere göre daha düşük olduğu sonucuna varıldı.

SCÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Üretim Üyesi ve Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Dilci, evde hayvanlarla etkileşime geçmenin kişilerde dijital nesnelerden uzaklaşma eğilimi yarattığını açıkladı. Hayvanlarla kurulan duygusal bağın, insanların mutluluk hormonlarını tetikleyerek dijital nesnelere olan ilgilerini azalttığını vurgulayan Prof. Dr. Dilci, yapılan araştırmaların bu konuda önemli veriler sunduğunu belirtti.

Kediler Daha Az Bağımlılık Yaratıyor

Prof. Dr. Dilci, evde kedi beslemenin dijital nesnelere karşı daha etkili olduğunu köpek beslemeye göre daha az dijital bağımlılık oluşturduğunu ifade etti. Kedilerin sevecen ve hareketli yapısının, insanlar üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirten Prof. Dr. Dilci, çocukların da hayvanlarla iletişimde olmalarının duygusal, sosyal ve fiziksel yönden gelişimlerine pozitif katkı sağlayacağını söyledi.

Çocukların dijital nesnelere değil, hayvanlarla vakit geçirmelerinin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Dilci, hayvanların hayatımızda önemli bir yer tuttuğunu ve insanlar üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

‘Çağımızın hastalığı’ hemoroid: Nasıl önleriz, nasıl başa çıkarız?

Basur ve mayasıl adıyla da bilinen hemoroid, dünya genelinde çok sayıda kişiyi etkileyen ve ciddi rahatsızlık verebilen bir hastalık. Ancak uzmanlar hem hastalıktan kaçınmak hem de tedavi etmek için yaşam biçiminde kalıcı değişiklikler yapılması gerektiğini söylüyor.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Çocuklarda bu belirtilere dikkat: Hızlı nefes alma, beslenme güçlüğü…

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı bünyesinde hasta kabulüne başlayan Dr. Öğretim Üyesi Fatih Karagözlü, çocuk kardiyolojisi hakkında bilgi verdi.

Güzellik algısı değişti! Estetik yaptırırken bu hatalara düşmeyin

Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformları, günümüzde güzellik anlayışını köklü bir şekilde değiştirdi. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Nihal Üstün, toplumumuzda estetik yaptırmak isteyenlerin en sık düştüğü 5 hatayı anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir