Deprem riski bitti mi, tehlike var mı? Prof. Dr. Okan Tüysüz’den açıklama

İstanbul’da Meydana Gelen 6,2 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Yaşananlar

İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında dün meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaklaşık 200 artçı sarsıntı yaşandı. Deprem, büyük korku ve paniğe sebep oldu.

Can kaybı yaşanmazken, 250’den fazla kişi panikle pencere ve balkonlardan atlayarak hastanelik oldu. İstanbul’da toplamda 12 bina tahliye edildi.

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin Kumburgaz ile Silivri açıklarında bulunan 10 km’lik bir fay hattının kırılması sonucunda meydana geldiğini belirtti. Prof. Dr. Tüysüz, deprem riskinin devam ettiğine dair uyarılarda bulundu.

6,2 büyüklüğündeki depremin ardından gerçekleşen artçı sarsıntılar bölgedeki endişeleri arttırdı. Prof. Dr. Tüysüz’e göre, Marmara Denizi’nde gelebilecek daha büyük bir deprem riski devam etmekte.

Bu Deprem Stresi Azalttı mı?

Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin ardından yapılan çalışmaların, doğal olarak stresin boşaldığını ancak çevredeki fay hatlarına baskı oluşturabileceğini gösterdiğini belirtti. Ancak, bu stresin yeni bir depreme yol açacak boyutta olmadığını vurguladı.

Tüysüz, “Her deprem bir enerji boşalmasıdır. Kırılan fay üzerinde stres boşalır ancak çevresine bir miktar stres transferi oluşabilir. Depremin binalara olan etkisi düşük ivmeliydi ve şükürler olsun ki can kaybı ve ciddi hasarlar yaşanmadı” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Tüysüz, İstanbul’da uzun bir süredir beklenen 7,2 büyüklüğündeki bir depremin bir gün gerçekleşebileceğini belirtti. Ancak, mevcut stresin henüz bu seviyeye ulaşmadığını ve sürekli olarak takip edildiğini ekledi.

Related Posts

İmamoğlu, CHP’nin Beyazıt mitingi için çağrı yaptı: Diplomanı al da gel!

İmamoğlu, CHP’nin Beyazıt mitingi için çağrı yaptı: Diplomanı al da gel!

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

İsrail dört cephede bomba yağdırdı

20 aydır devam eden bombardımanla Gazze Şeridi’ni yaşanmaz hale getiren ve on binlerce Filistinliyi öldüren İsrail ordusu, son dönemde saldırganlığını arttırarak bölgedeki birçok ülkeyi hedef alıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu daha önce İran ve vekil güçlerine karşı “7 cephede savaştıklarını” söylerken, İsrail ordusu geride kalan üç günde Gazze’den Yemen’e Suriye’den Lübnan’a bölgeye bomba yağdırdı.

Gazze’de anneler çaresiz: Minik bedenler göz göre göre eriyor

Terör devleti İsrail’in, 2 Mart’tan bu yana hiçbir insani yardımın girişine izin vermediği Gazze’de yüksek derecede açlık yaşanıyor. Gıdaya erişemeyen, ilaç bulunmadığı için tedavi olamayan ve bir deri bir kemiğe dönen çocuklar hayata veda ediyor. Yetersiz beslenme kaynaklı 70 bin çocuk tedaviye muhtaç. 5 yaş altı en az 3 bin 500 çocuk ise açlıktan ölümle pençeleşiyor.

Dışişleri Bakanlığından İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in son dönemdeki bölgesel askeri operasyonlarına ilişkin bir açıklama yayımladı.

İran’da kum fırtınası nedeniyle eğitime ara verildi

İran’da bazı eyaletlerde kum fırtınası nedeniyle eğitime ara verildiği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir