Bitcoin’de 14 yıl sonra tarihi hareket: Milyarlarca dolarlık işlem yapıldı!

Hareketsiz Bitcoin Cüzdanları Yıllar Sonra Hareketlendi!

Kripto para piyasalarında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bitcoin’in başlangıç dönemlerinden beri pasif duran bir yatırımcıya ait olduğu düşünülen cüzdanlardan yıllar sonra büyük çaplı transferler gerçekleştirildi.

Blok zinciri verilerine göre, aynı kişiye ait olduğu tahmin edilen üç farklı Bitcoin cüzdanından toplam 23.377 BTC, geçtiğimiz perşembe ve cuma günleri yeni adreslere aktarıldı.

2011’den Beri Pasif Duran Cüzdanlar Harekete Geçti

Bu transferler, Bitcoin’in yaklaşık 0,78 dolar seviyesinden işlem gördüğü 2011 yılında oluşturulmuş adreslerden yapıldı. O dönemde cüzdanlardaki toplam Bitcoin değeri yaklaşık 18 bin dolar seviyesindeydi.

Ancak bugünkü piyasa koşullarında Bitcoin’in değeri 112 bin dolar‘a yaklaşırken, ilgili cüzdanlardaki varlıkların toplam piyasa değeri 2,5 milyar dolar‘ı geçti. Bu da yaklaşık yüzde 14 milyonluk bir değer artışı anlamına geliyor.

Piyasada Hareketlilik!

Blok zinciri verilerinin şeffaf yapısına rağmen transferleri yapan kişinin kimliği tespit edilemiyor. Blockchain analiz firması Arkham, bu büyük işlemlerin “adres yükseltmesi” amacıyla yapıldığını ve satışa yönelik herhangi bir veri bulunmadığını belirtti.

Uzmanlar ise pasif hesapların yeniden aktif hale gelmesini, “Bitcoin’de güç el değiştiriyor” şeklinde yorumluyor. Bu gelişmeler, kripto paralara olan kurumsal ilginin arttığı bir döneme denk geliyor. Erken dönem yatırımcılar bazı varlıklarını kar amaçlı elden çıkarırken, büyük fonlar ve finans kuruluşları Bitcoin’i portföylerine eklemeye başladı.

Spot ETF Onayı Dönüm Noktası Oldu

Söz konusu ilgi artışında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), 2024 yılında spot Bitcoin ETF’lerine onay vermesi önemli bir rol oynadı. İlk onaydan sonra geçen 18 aylık süreçte Bitcoin’in fiyatı yaklaşık üç kat arttı.

Artık Küresel Finans Sisteminin Bir Parçası’

Merkeziyetsiz finans şirketi BOB’un kurucu ortağı Dom Harz, The Independent’a yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Bitcoin artık küresel finans sisteminin temel unsurlarından biri haline geldi. Süregelen jeopolitik belirsizlik ortamında gösterdiği direnç, yatırımcı güvenini pekiştiriyor.”

Harz ayrıca, bazı halka açık şirketlerin Bitcoin’i doğrudan hazine varlığı olarak kabul etmeye başlamasının kurumsal ilginin geçici değil kalıcı olduğuna işaret ettiğini vurguladı.

Related Posts

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Bakan ‘bir ilk’ diye açıkladı: Türkiye Pakistan’da doğal gaz ve petrol arayacak

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan ziyaretinde Türk şirketlerinin Pakistan açıklarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunacağını ve bunun bir ilk olacağını açıkladı.

Bu kez nektarin el yaktı: Tanesi kirazın 5 katı fiyatına!

Emekli ve memur temmuz ayında aldığı düşük zamma isyan ederken zam haberinin ardından akaryakıt ve gıda fiyatı uçuşa geçti. Vatandaşların önceden kilolarca aldığı meyve sebze artık tane işi satılıyor. Nektarinin fiyatını gören ise bir daha bakıyor.

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En ucuz sigara 85 lira oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre haziranda enflasyon aylık 1,37 olurken yıllık yüzde 35,05’e geriledi. Altı aylık enflasyon oranı yüzde 16,67 oldu. 3 Temmuz’da açıklanan verilere göre memur ve memur emeklileri yüzde 15,57, işçi ve Bağ-Kur …

Küresel piyasalar FOMC toplantı tutanaklarına odaklandı

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeler üzerinden ticaret gerilimini yeniden tırmandırmasıyla karışık bir seyir öne çıkarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) yayımlayacağı toplantı tutanakları yatırımcıların odağına yerleşti.

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde tarifeler değişti

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil yapılabilecek tutar 50 bin liradan 250 bin liraya yükseltildi.