Bel ve bacak ağrılarınızın sebebi ‘spinal stenoz’ olabilir!

Spinal Stenoz Belirtileri ve Tedavisi

Bel ve bacak ağrılarına neden olan spinal stenoz, omurga kanalının daralması sonucunda sinirlere baskı yapar. Uzmanlara göre, bu durum en sık bel bölgesini etkiler.

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Op. Dr. İdris Avcı, spinal stenozun bel ve bacaklarda ağrı, uyuşma, güç kaybı ve hatta yürüme güçlüğü gibi belirtilerle kendini gösterdiğini aktardı. Tedavide, fizik tedavi, ilaçlar ve epidural enjeksiyonlar gibi konservatif yöntemlerden sonra cerrahi müdahale gerekebileceğini belirtti. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinin 3 ila 6 ay arasında değişebileceğinin altını çizdi.

Spinal stenoz, omurga kanalının daralması sonucunda omuriliğe ve sinir köklerine baskı uygulayan yaygın bir durumdur. Op. Dr. İdris Avcı, lomber spinal stenozun en sık görülen tip olduğunu belirtti ve bel bölgesini etkilediğini vurguladı. Ayrıca, hastalığın belirtileri ve şiddeti, daralmanın yeri ve sinir yapılarının durumuna göre değişebileceğinin altını çizdi.

Spinal stenoz belirtileri arasında ağrı, uyuşma ve güç kaybı bulunmaktadır. Op. Dr. İdris Avcı, bu belirtileri detaylı bir şekilde açıkladı ve hastaların tedavi sürecinde cerrahiye başvurabileceğini belirtti. Tedavinin hastaların yaşam kalitesini artırabileceğini aktardı.

Spinal stenoz cerrahisinde kullanılan yöntemler arasında dekompresyon cerrahisi ve spinal füzyonun olduğunu belirten Op. Dr. İdris Avcı, gelişen teknolojiyle birlikte minimal invaziv tekniklerin de kullanılmaya başlandığını söyledi. Bu tekniklerin iyileşme sürecini hızlandırdığını ve hastaların günlük yaşamlarına dönüşünü kolaylaştırdığını ifade etti.

Spinal stenoz ameliyatı sonrası hastaların 3 ila 6 ay içerisinde tam bir iyileşme sağlayabileceğini belirten Op. Dr. İdris Avcı, iyileşme sürecinin hastanın genel sağlık durumuna, cerrahi yönteme ve yaşına bağlı olarak değişebileceğini vurguladı. Ameliyat sonrası hastaların belirli önlemler alarak tekrarlama riskini en aza indirebileceğini açıkladı.

Spinal stenoz, bel ve bacak ağrılarına neden olabilir ve tedavi edilmezse yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Hastaların belirtileri ciddiye alarak uzman bir doktora başvurmaları önemlidir.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Aşırı susama ve idrara çıkma bu hastalığın belirtisi olabilir

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Rümeysa Selvinaz Erol, diyabetes insipidus’un, özellikle sıcak havalarda veya yeterli sıvı alınamadığında hayati tehlikeye neden olabilecek ciddi su kayıplarına yol açabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz

Beni etkilemez demeyin! Risk sigara dumanından yüksek

Avrupa Çevre Ajansı’nın (EEA) yayımladığı yeni rapora göre, Avrupa genelinde 110 milyondan fazla insan sağlığa zararlı düzeyde gürültü kirliliğine maruz kalıyor. Bu durum, her yıl 66 bin erken ölüme, on binlerce kalp hastalığı, diyabet ve depresyon vakasına yol açıyor.

Beyin damar tıkanıklığında ilk 6 saatin önemi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, beyin damar tıkanıklıklarında erken müdahalenin önemine değinerek, “İlk 6 saatte yapılan müdahaleler hastanın yaşam kalitesini belirlemektedir ve bu kritik süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Klinik uygulamalar, sadece tedavi geliştirmek değil; nitelikli bilgi üretmek, etik değerleri yaşatmak ve sağlıkta kaliteyi sürdürülebilir kılmak demektir” dedi.

Hastaların yarısı farkında değil! Onlardan biri olabilir misiniz?

Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, yüksek tansiyonun hayati tehlike oluşturduğunu vurgulayarak Türkiye’de hastaların yarısının durumundan habersiz olduğunu açıkladı.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.