BDDK kararına göre, taraftar takımının kuruluşunu banka şifresi yapamayacak

BDDK, futbol takımlarının kuruluş tarihlerini banka şifresi olarak kullanmanın yasaklandığını duyurdu.

Avukat Nimet Türe, futbol takımlarının kuruluş tarihinin artık şifre olarak kullanılmayacağını belirterek, ”Taraftarlar artık takımlarının kuruluş tarihini banka şifresi olarak belirleyemeyecekler” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Güvenlik endişeleri arttı

Konuyla ilgili konuşan Türe, ”Hırsızlık ve dolandırıcılık suçları gün geçtikçe artıyor. Özellikle kredi kartı dolandırıcılığı son zamanlarda oldukça yaygınlaştı. Kart kopyalama ve basit şifreler kullanma gibi durumlar, BDDK tarafından önlem alınmasını gerektirdi” dedi.

Önlem olarak doğum tarihleri yasaklandı

İlk olarak doğum tarihlerinin (örneğin 1453, 1881, 1915 gibi) ve kişinin kendi doğum tarihinin kullanılmaması yönünde bir karar alındı.

Ancak bu durum, taraftarların plaka numaralarına odaklanmasına neden oldu ve bu da şifrelerin daha tahmin edilebilir hale gelmesine yol açtı. Bu nedenle yeni önlemler alındı ve artık kişiler kendi doğum tarihleri, yakınlarının doğum tarihleri, taraftarların kuruluş yılları gibi bilgileri şifre olarak kullanamayacaklar”.

Güvenli şifrelerle değişiklik yapılacak

BDDK, şifrelerin güvenlik düzeyini artırmak amacıyla yeni bir düzenleme yaptı. Artık kişiler, belirli tarih ve plaka numaralarını şifre olarak belirleyemeyecekler. ATM’lerde bu tür şifreler kullanan kişiler, banka tarafından yeni ve güvenli şifreler belirlemeye yönlendirilecekler” şeklinde bilgi verdi.

patronlardunyasi.com

Related Posts

Özgür Özel’den TÜSİAD’a ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, haklarında yeni iddianame düzenlenen TÜSİAD’a ziyaret gerçekleştiriyor.

SSB Başkanı Görgün: Savunma sanayinde nitelikli personellere ihtiyaç var

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayi sektöründe 90 binin üzerinde çalışan olduğunu belirterek, “Bu sayıyı daha yukarıya çıkarmamız gerekiyor. Yüksek teknoloji içeren sistemleri üreten ve bu alanda çalışmak isteyen ve bizim de ihtiyacımız olan nitelikli personellere ihtiyaç var. 90 binlerden 150 veya 200 binlere artış sadece nicel olmamalı, niteliksel bir sıçrama da olmalı” dedi.

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

TOBB’un nisanda onayladığı sanayi kapasite raporu sayısı arttı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından nisanda onaylanan sanayi kapasite raporu sayısı, yıllık bazda yüzde 11,7 artarak 4 bin 52’ye yükseldi.

Trendyol Go satıldı: Teslimatta yeni dönem!

Türkiye teslimat sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Trendyol Grubu, Trendyol GO’nun çoğunluk hisselerinin Uber Technologies Inc.’e devri konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Söz konusu devir işlemi, resmi kurumların onayının ardından …

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Bakan Şimşek’e yanıt: Polisiye tedbirlerle vergi gelirleri arttırılamaz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tüm OSB’lerin, büyükşehirlerin giriş çıkışlarına vergi memuru yerleştireceklerine yönelik açıklamalarına “Her işletmenin, her fabrikanın kapısına vergi memuru koyarak vergi gelirleri arttırılamaz. Hakkaniyet de sağlanamaz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir