Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

TÜİK Verilerine Göre Devlet İç Borçlanma Senetleri Haziran Ayında En Yüksek Reel Getiriyi Sağladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı “Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları” verilerine göre, Haziran ayında en yüksek reel getiri oranına Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) sahip oldu.

Haziran ayı istatistiklerine göre, DİBS aylık en yüksek reel getiriyi sağladı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile değerlendirildiğinde %1,73, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile değerlendirildiğinde ise %2,82 oranında reel getiri elde edildi.

DİBS’ten Sonra En Yüksek Reel Getiri Euro’da

Yİ-ÜFE’ye göre Euro %1,50, mevduat faizi (brüt) %0,98 ve külçe altın %0,62 oranlarında reel getiri sağlarken; Amerikan Doları %0,70 ve BIST 100 endeksi %2,16 oranlarında kayıplar yaşattı.

TÜFE’ye göre ise Euro %2,59, mevduat faizi (brüt) %2,06, külçe altın %1,71 ve Amerikan Doları %0,36 reel getiri sağlarken; BIST 100 endeksi %1,10 oranında kayıp yaşattı.


EUR/USD paritesinin 1.17’ye yükselmesi etkili oldu

Euro’nun ABD Doları karşısında değer kazanmasında, ay içinde EUR/USD paritesinin 1,15’ten 1,17’ye yükselmesi etkili oldu.

Üç Aylık Değerlendirmede Külçe Altın En Fazla Kazandırdı, Borsa İstanbul En Fazla Kaybettirdi

Üç aylık dönemde külçe altın, Yİ-ÜFE ile %10,35, TÜFE ile %12,33 reel getiri sağlayarak yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 endeksi ise Yİ-ÜFE ile %14,03, TÜFE ile %12,49 oranlarında kayıp yaşattı.


Yıllık Bazda Külçe Altın En Yüksek Reel Getiriyi Sağladı

Yıllık bazda değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ile %40,31, TÜFE ile %29,29 reel getiri sağlayarak yatırımcısına en yüksek kazancı sağlayan yatırım aracı oldu. Diğer yandan, Amerikan Doları ve BIST 100 endeksi yatırımcısına kayıp yaşatarak negatif getiri sağladı.

Related Posts

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

TBYD Başkanı açıkladı: Tuborg grubuna zam geldi!

ÖTV artışının ardından alkol fiyatlarında yeni zamlar uygulanmaya başlandı. İki büyük alkol grubuna gelen zamlar raflara yansıdı. Fiyat listeleri güncellenirken tüketiciler yeni etiketlerle karşılaştı.

Bakan ‘bir ilk’ diye açıkladı: Türkiye Pakistan’da doğal gaz ve petrol arayacak

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan ziyaretinde Türk şirketlerinin Pakistan açıklarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunacağını ve bunun bir ilk olacağını açıkladı.

Bitcoin’de 14 yıl sonra tarihi hareket: Milyarlarca dolarlık işlem yapıldı!

Bitcoin blok zincirinde uzun süredir hareketsiz kalan cüzdanlardan büyük transferler yapıldı. Uzmanlar bu hareketi “Bitcoin’de güç el değiştiriyor” yorumuyla değerlendiriyor. Kurumsal yatırımcı ilgisinin arttığı bir döneme işaret ediyor.

Bu kez nektarin el yaktı: Tanesi kirazın 5 katı fiyatına!

Emekli ve memur temmuz ayında aldığı düşük zamma isyan ederken zam haberinin ardından akaryakıt ve gıda fiyatı uçuşa geçti. Vatandaşların önceden kilolarca aldığı meyve sebze artık tane işi satılıyor. Nektarinin fiyatını gören ise bir daha bakıyor.

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En ucuz sigara 85 lira oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre haziranda enflasyon aylık 1,37 olurken yıllık yüzde 35,05’e geriledi. Altı aylık enflasyon oranı yüzde 16,67 oldu. 3 Temmuz’da açıklanan verilere göre memur ve memur emeklileri yüzde 15,57, işçi ve Bağ-Kur …