AB’den Adıyaman ve Hatay için 195 milyon avroluk destek

EBRD, Adıyaman ve Hatay’daki Altyapı Projelerine 195 Milyon Avro Finansman Sağlayacak

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), deprem bölgesinin yeniden yapılanmasını destekleme programı kapsamında Adıyaman ve Hatay’daki iki kritik altyapı projesine 195 milyon avro finansman sağlayacağını duyurdu.

EBRD’nin Yıllık Toplantıları kapsamında yapılan açıklamaya göre Banka, Türkiye’de depremden etkilenen Adıyaman’da atık su ve yağmur suyu şebekeleri ve tesislerinin inşası için 95 milyon avro finansman kullandıracak. Ayrıca Banka, Hatay’da Arsuz kanalizasyon şebekesi ve Üçgüllük atık su arıtma tesisinin inşası için 100 milyon avro finansman sağlayacak.

Söz konusu kredi, Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla, Adıyaman Belediyesi ve Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi için sağlanacak. İller Bankası, deprem bölgesinde uluslararası finans kuruluşları tarafından sağlanan tüm kritik belediye altyapı finansmanının kullandırılmasından sorumlu yetkili kuruluş olarak hareket edecek.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen EBRD Türkiye ve Kafkaslar Yönetici Direktörü Elisabetta Falcetti, EBRD’nin deprem bölgesini desteklemek üzere halihazırda 1,3 milyar avro sağladığını belirterek, “Bu şehirlerde su ve atık su sistemlerine yatırım yapmak, büyük acılar yaşamış toplumların onurunu, sağlığını ve günlük yaşamını yeniden tesis etme yolunda atılmış hayati bir adım. Bu projeler altyapıdan daha fazlası ve ayrıca EBRD’nin sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeye dayalı olarak bölgenin toparlanmasına ve gelecekteki refahına yönelik kalıcı taahhüdünün bir işareti” ifadesini kullandı.

EBRD, depremin ardından bölgede yeniden toparlanma çabalarını desteklemek amacıyla 1,5 milyar avroluk yatırım paketi açıklamıştı.

Related Posts

Cumhurbaşkanı yardımcısı açıkladı: 41 yıllık PKK terörü ekonomiye nasıl yansıdı?

Terörle mücadelede gelinen noktaya ilişkin açıklamalarda bulunan Cevdet Yılmaz, çatışmaların ülke ekonomisi üzerindeki etkisine dikkat çekti. Sürecin toplumsal ve ekonomik sonuçlarının uzun vadede değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Tohumculukta gelişme sürüyor

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB), geçen yıl sonu itibarıyla tohumluk üretiminin 2023’e 3 bin 18 ton artarak 1 milyon 303 bin 38 tona çıktığını ve meyve fidanı üretiminin ise yaklaşık 10.7 milyon düşüşle 101 milyon 574 bine gerilediğini bildirdi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ticaret hacmi belli oldu!

Türkiye ile Avrupa arasındaki ekonomik ilişkiler yeniden şekilleniyor. İş dünyası, siyasi gerilimlerin azaldığı bir dönemde fırsatları değerlendirmeye odaklanıyor. DEİK, uluslararası ticari diplomasi için yeni adımlar atıyor.

Vergi incelemelerinde yeni dönem: Maliye bu sisteme geçiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi incelemelerini dijital ortama taşıyan yeni düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Artık tutanaklar elektronik ortamda hazırlanacak, imzalar güvenli elektronik imza ile atılacak.

Bakan Şimşek: Sanayi üretimindeki toparlanma ilk çeyrekte de devam etti

Bakan Şimşek sanayi üretim rakamlarını yorumladı.

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Bazı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.