Bolu’daki “antik stadion” arkeopark olacak

Bolu’da Roma Dönemine Ait Antik Stadion Arkeopark Olacak

Bolu’da, Büyükcami Mahallesi’nde bulunan Roma dönemine ait antik stadion kazı çalışmaları tamamlandı. Bolu Müze Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kazılar sonucunda ortaya çıkan stadyum için 21 Temmuz 2022 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütür ve Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü izniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bolu Arkeoloji Müzesi Başkanlığı proje hazırlığına başlayacak.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Davut Yiğitpaşa koordinasyonunda yürütülen kazı çalışmaları 2 yıldan uzun bir sürede tamamlandı. Kazıların ardından antik stadionun turizme kazandırılması için temizlik ve ışıklandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Gece de ziyaretçilere açık olacak şekilde aydınlatılan stadion, bugün itibariyle ziyarete açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Antik stadionun kazı ve ışıklandırma çalışmalarını tamamladık. Yakın zamanda arkeopark projesiyle burayı cazibe merkezi haline getireceğiz. Bolu’da bulunan diğer tarihi alanlarla da ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Gürsoy, bölgenin tanıtımı ve turist çekmek için stadion alanında çeşitli çalışmalar yapacaklarını belirtirken, Mimarlar Odası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki mimarlarla işbirliği içerisinde olacaklarını ifade etti. Bolu merkezinde turizm destinasyonu eksikliği olduğunu vurgulayan Gürsoy, antik stadion projesinin bölgede önemli bir adım olacağının altını çizdi.

Related Posts

DİB-MBSTS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 ÖSYM DİB-MBSTS sonuç tarihi

DİB-MBSTS 2025 sınavı ÖSYM tarafından geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’na yaklaşık 50 bin aday katılım gösterdi. Sınavın bitimiyle birlikte adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki, DİB-MBSTS 2025 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sınav sonuç tarihi!

Hıdırellez yoğurt mayalama geleneği nedir? Hıdırellez’de yoğurt nasıl mayalanır?

Türk kültüründe baharın müjdecisi olarak kutlanan Hıdırellez, bereket, bolluk ve sağlık dilekleriyle dolu bir bayramdır. 5-6 Mayıs 2025’te coşkuyla kutlanacak Hıdırellez’de, özellikle yoğurt mayalama geleneği dikkat çekiyor. Doğanın uyanışını simgeleyen bu özel ritüelde, yoğurdun mayalanması için kullanılan doğal yöntemler ve manevi inanışlar, nesilden nesile aktarılıyor. Peki, Hıdırellez yoğurt mayalama geleneği nedir? Hıdırellez’de yoğurt nasıl mayalanır, hangi dualar okunur?

Pert araç alım satım yapanları üzecek gelişme! Yeni düzenleme ile çıtır hasarlı tabiri ortadan kalkıyor

Sigorta şirketinden kazalı pert arabaları alıp tamir ettirerek piyasaya sunan pek çok kişiyi üzecek gelişme, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan düzenleme ile gündeme geldi. Sigorta şirketi tarafından perte çıkartılan ancak çok fazla hasarı bulunmayan ve piyasada ‘Çıtır hasarlı’ olarak tabir edilen pert araçlar, yeni dönemde ihale edilemeyecek. İşte, konuyla ilgili Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan’ın yapmış olduğu açıklamalardan detaylar

2025 AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? Açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme süreci başladı. Peki, 2025 AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? Açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

Okulda Cep Telefonu Yasağı 

Okulda cep telefonu yasağı ! Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulda cep telefonu yasağı hakkında bilgi verdi. 

“Kuş Gribi Tanı Kiti” ile gelen Türkiye birinciliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri, Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) tarafından düzenlenen “1 Fikir 1 Türkiye” yarışmasında geliştirdikleri “Kuş Gribi Tanı Kiti” projesiyle Türkiye birincisi seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir