İşçileri taşeronun insafına terk etti

Türkiye’deki İşçi Hakları: Limak İnşaatında Yaşanan Sorunlar

İktidarın ekonomi politikaları nedeniyle zenginler ile yoksullar arasındaki uçurumun büyüdüğü Türkiye’de, işçi hakları gaspları giderek artıyor. Limak şirketi, Nihat Özemir’in yönettiği en zengin iş insanlarından biri olarak bilinen bir müteahhit firması, Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’nde çalışan işçileri taşeron firmaların insafına bırakıyor.

‘Maaş Sorunu Devam Ediyor’

Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, işçilerin maaş haklarından çalışma saatlerine ve hijyen koşullarına ancak eylemler sonucunda kavuştuklarını belirtti. Karabulut, en düşük maaşın 28.500 TL olduğunu, en yüksek maaşın ise 120.000 TL olduğunu ifade ederek, işçilerin aniden işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya olduğunu ve şirketlerin işçileri muhatap dahi almadığını söyledi. Taşeron firmaların işçilerin hakları olan dinlenme saatlerini bile reddettiğini belirten Karabulut, işçilerin kaldığı barınma konteynerlerinde hijyen koşullarının yetersiz olduğunu dile getirdi. Karabulut, denetim ve takibin olmadığını ve çalışanların patronların insafına bırakıldığını vurguladı.

İstanbul Ataşehir’deki Merkez Bankası şantiyesinde uzun yıllardır işçi eylemleri yaşanıyor. İşçilerin üretim baskısı ve mobbing altında çalıştığı belirtiliyor.

‘Fazla Mesaiyi Kabul Etmeyenler İşten Çıkarılıyor’

Sendika Başkanı Özgür Karabulut, İstanbul’daki Merkez Bankası şantiyesinde çalışan işçilerin uzun mesai baskısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Karabulut, işçilerin yasal olarak mesai ücretini alması gerektiğini fakat mesaiye zorlandığını ve uzun saatler boyunca çalıştırıldığını belirtti. Uzun mesai saatlerine itiraz eden işçilerin işten çıkarıldığını dile getiren Karabulut, maaşların geç ödenmesi nedeniyle işçilerin eylem yaptığını ve işten çıkarılanların kıdem tazminatı ve fazla mesai ücretleri için eylem başlattığını paylaştı.

Related Posts

Valilik, arazileri sulama kararını revize etti: Tek seferlik verilecek

Aydın Valiliği, kuraklık nedeniyle çiftçilerin arazilerinin yalnızca yüzde 50’sine su verilmesine yönelik kararını revize etti. Yeni karara göre, arazilerin yüzde 50’sine iki seferlik yapılacak olan sulama kararı, arazilerin tamamına bir defaya mahsus sulama yapılacak şekilde değiştirildi.

Havada ‘transit’ uçuş!

Türk hava sahasında 27 Nisan’da bin 729 transit uçuşa hizmet verilerek tüm zamanların en yüksek transit uçuş sayısına ulaşıldı.

Tapuya % 200 zam

Deprem fırsatını kaçırmadılar. Ev, arsa, tarla gibi gayrimenkul alımında ödenen döner sermaye bedeline ikinci zam geldi. Ev alanların ödediği 2 bin 466 liralık döner sermaye, yapılan zamla 5 bin 324 liraya çıktı.

Kırmızı et üretimi 2024’te 2,1 milyon ton oldu

Türkiye’nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 11,7 azalarak 2 milyon 105 bin 895 ton oldu.

Euro Bölgesi belirsizliklere rağmen büyüdü

Euro Bölgesi ekonomisi 2025 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,4 büyüdü

VİOP’ta operasyon etkisi: Güne düşüşle başladı

Sabah saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Borsa İstanbul’da manipülatif hareketler yaptığı tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, güne yüzde 0,1 düşüşle 10.109,00 puandan başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir