Ekonomistler Şimşek’in konuşmalarını değerlendirdi: “Norveç düzeyinde olduğumuzu anladım”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ekonomiyi Değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında Türkiye ekonomisi, küresel ekonomideki gelişmeler ve etkilerine yönelik değerlendirmeler yaptı.

Ekonomistlerin Yorumları

Şimşek, ekonomi programında sapma olmadığını söylerken, enflasyon, rezervler, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye bakış açısı gibi önemli gelişmeleri yorumladı.

Prof. Dr. Hakan Kara, “Ekonomi yönetimi uzun yıllardır hep olumlu tarafları ön plana çıkarma eğiliminde. Ülkeye özgü risklerden çok az bahsediliyor. Bu da güven kazanımını yavaşlatıyor. Riskler daha detaylı paylaşılıp bunlar gerçekleştiğinde ne önlem alınacağının anlatılması daha ikna edici olacaktır” dedi.

Prof. Dr. Burak Arzova, değerlendirmeler sonrası şu yorumu yaptı: “Hazine ve Maliye Bakanımızı dinleyince ülkemizin bir kere daha Norveç düzeyinde olduğunu anladım ve mutlu oldum.”

Prof. Dr. Emre Alkin, “Cari işlemlerde kalıcı iyileşme için, Türkiye’nin ithalatta dışa bağımlılığını en aza indirmek ve ihracatın katma değerini artırmak, kilogram değerini yükseltmek gerekir. Ülke ekonomisini soğutup ithalatı azaltarak ihracatçının ferasetine güvenerek cari işlemler açığı iyileşmez” dedi.

Related Posts

Konya’nın tarım devi iflas etti

Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Ereğli Bereket Tarım, konkordato talebinin mahkemece reddedilmesinin ardından iflas etti.

Haizne Bakanı Bessent: İlk ticaret anlaşmalarından biri Hindistan ile olacak

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, ABD’nin birçok önemli ticaret ortağının ABD tarifelerini önlemek için ‘çok iyi’ tekliflerde bulunduğunu ve imzalanacak ilk anlaşmalardan birinin Hindistan ile olabileceğini söyledi.

19 Mart hasarı büyüyor, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı

19 Mart hasarı büyürken, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı. Tüm güven endeksleri dipte olurken, tablonun faturası yine halkı kesilecek.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

Sağlık turizmine yeni ayar

Gelişmiş sağlık altyapısı, uzman kadroları ve fiyat avantajıyla sağlık turizminde küresel anlamda adından söz ettiren Türkiye, bu alanda yeni bir düzenlemeyi devreye aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir