Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmarabirlik Genel Kurul Toplantısında Yeni Kararlar Alındı

Marmarabirlik’in 2023-2024 İş Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi. Toplantıya, Bakanlık temsilcileri, Marmarabirlik Yönetim Kurulu üyeleri, 8 kooperatifin başkan ve yöneticileri ile birlik temsilcileri katıldı. Toplantıda, yönetim kurulu faaliyet raporu, bütçe ve çalışma programı, bağımsız denetim raporu üzerinde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, toplantıda mali durum ve hedefleri paylaşırken, 2024-2025 ürün alım kampanyasını değerlendirdi. Hasat döneminde 57 bin 500 ton ürün alımı yapıldığını belirten Asa, ürün bedellerinin ödemeleri hakkında bilgi verdi. Üretim maliyetlerinin yükseldiğine işaret eden Asa, zeytinin maliyetinin 35 lira olduğunu ifade etti.

Asa, gelecek planlamasında tarım sektörüne ilişkin önerilerde bulunarak, üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Gençlerin tarımsal üretime kazandırılmasının önemine değinen Asa, tarımsal üretimi teşvik etmenin gerekliliğini vurguladı.

Marmarabirlik’in hedeflerine değinen Asa, 2025 yılında ciro hedefleri ve ihracat planları hakkında bilgi verdi. Geçmiş yıllarda yapılanlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Asa, eski ortakların yeniden birliğe katılma şartları hakkında bilgi verdi.

Related Posts

AB’den Adıyaman ve Hatay için 195 milyon avroluk destek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), deprem bölgesinin yeniden yapılanmasını destekleme programı kapsamında Adıyaman ve Hatay’daki iki kritik altyapı projesine 195 milyon avro finansman sağlayacağını duyurdu. EBRD’nin Yıllık Toplantıları …

Cumhurbaşkanı yardımcısı açıkladı: 41 yıllık PKK terörü ekonomiye nasıl yansıdı?

Terörle mücadelede gelinen noktaya ilişkin açıklamalarda bulunan Cevdet Yılmaz, çatışmaların ülke ekonomisi üzerindeki etkisine dikkat çekti. Sürecin toplumsal ve ekonomik sonuçlarının uzun vadede değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Tohumculukta gelişme sürüyor

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB), geçen yıl sonu itibarıyla tohumluk üretiminin 2023’e 3 bin 18 ton artarak 1 milyon 303 bin 38 tona çıktığını ve meyve fidanı üretiminin ise yaklaşık 10.7 milyon düşüşle 101 milyon 574 bine gerilediğini bildirdi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ticaret hacmi belli oldu!

Türkiye ile Avrupa arasındaki ekonomik ilişkiler yeniden şekilleniyor. İş dünyası, siyasi gerilimlerin azaldığı bir dönemde fırsatları değerlendirmeye odaklanıyor. DEİK, uluslararası ticari diplomasi için yeni adımlar atıyor.

Vergi incelemelerinde yeni dönem: Maliye bu sisteme geçiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi incelemelerini dijital ortama taşıyan yeni düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Artık tutanaklar elektronik ortamda hazırlanacak, imzalar güvenli elektronik imza ile atılacak.

Bakan Şimşek: Sanayi üretimindeki toparlanma ilk çeyrekte de devam etti

Bakan Şimşek sanayi üretim rakamlarını yorumladı.