Harvard profesörü açıkladı: Balık tüketmek kalp krizi riskini azaltabilir!

Sağlıklı Yağ Asitleriyle Kalp Sağlığını Koruyun

Kalp Sağlığı Haftası boyunca dikkat çeken bir konu olan sağlıklı beslenme, Omega-3 yağ asitlerinin kalp krizi riskini azaltabileceğini gösteren bilimsel araştırmalarla ön plana çıktı. Özellikle sardalya, ton balığı, somon ve uskumru gibi yağlı balıkların kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkileri önemli bir şekilde vurgulanıyor.

Harvard Tıp Fakültesi’nden Profesör Eric Rimm, haftada birkaç kez balık tüketen bireylerin hiç balık tüketmeyenlere göre daha düşük ölümcül kalp krizi riski taşıdığını belirtti. Rimm’e göre Omega-3 yağ asitleri, kalp hücreleri arasındaki iletişimi güçlendirerek kalbin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunuyor.

Uzmanlardan Beslenme Tavsiyeleri

Amerikan National Geographic dergisinin yayımladığı bir makalede, Omega-3 yağ asitlerinin enflamasyonu azaltarak vücuda birçok sağlık faydası sağladığı vurgulanmıştır. Beslenme Bilimleri Profesörü Daniel Monti, Omega-3’lerin trigliserit seviyelerini düşürdüğünü, oksidatif stresi azalttığını ve hücrelerin enerji üretimini artırdığını belirtti.

Dallas’taki UT Southwestern Tıp Merkezi’nden Profesör Jo Ann Carson, sağlıksız bir diyetin balık tüketerek dengelenebileceğini belirterek, balık tüketiminin kalp sağlığı üzerindeki önemine dikkat çekti.

Omega-3’ün En Doğal Kaynağı: Yağlı Balıklar

Omega-3 yağ asitlerinin sağlık açısından en zengin kaynaklarından biri olan yağlı balıkların tüketilmesi, kalp sağlığını korumak için önemli bir adım olarak öneriliyor. Amerikan Kalp Derneği, haftada en az iki porsiyon sardalya, somon, uskumru veya ton balığı gibi soğuk su balıklarının tüketilmesini tavsiye ediyor.

Kalp sağlığını korumak ve güçlendirmek için Omega-3 yağ asitlerinin düzenli olarak beslenme alışkanlıklarına dahil edilmesi gerektiği önemle vurgulanıyor.

Related Posts

Aşırı susama ve idrara çıkma bu hastalığın belirtisi olabilir

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Rümeysa Selvinaz Erol, diyabetes insipidus’un, özellikle sıcak havalarda veya yeterli sıvı alınamadığında hayati tehlikeye neden olabilecek ciddi su kayıplarına yol açabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz

Beni etkilemez demeyin! Risk sigara dumanından yüksek

Avrupa Çevre Ajansı’nın (EEA) yayımladığı yeni rapora göre, Avrupa genelinde 110 milyondan fazla insan sağlığa zararlı düzeyde gürültü kirliliğine maruz kalıyor. Bu durum, her yıl 66 bin erken ölüme, on binlerce kalp hastalığı, diyabet ve depresyon vakasına yol açıyor.

Beyin damar tıkanıklığında ilk 6 saatin önemi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, beyin damar tıkanıklıklarında erken müdahalenin önemine değinerek, “İlk 6 saatte yapılan müdahaleler hastanın yaşam kalitesini belirlemektedir ve bu kritik süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Klinik uygulamalar, sadece tedavi geliştirmek değil; nitelikli bilgi üretmek, etik değerleri yaşatmak ve sağlıkta kaliteyi sürdürülebilir kılmak demektir” dedi.

Hastaların yarısı farkında değil! Onlardan biri olabilir misiniz?

Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, yüksek tansiyonun hayati tehlike oluşturduğunu vurgulayarak Türkiye’de hastaların yarısının durumundan habersiz olduğunu açıkladı.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.