Yemek Borusu Olmadan Doğdu, 1. Yaşını Hastanede Kutladı

Minik Asel, Yemek Borusu Olmadan Dünyaya Geldi ve 1. Yaşını Kutladı

Adana’da yemek borusu yokluğuyla doğan Minik Asel, 6 ay süren tedavinin ardından yemek borusuna kavuşarak 1. yaş gününü hastanede kutladı.

Melike ve Furkan Oğultekin çiftinin bir yıl önce dünyaya gelen kızları Asel, doğumunda yemek borusu yokluğuyla karşılaştı ve bu nedenle yenidoğan yoğun bakımda 6 ay boyunca tedavi gördü. Uzmanlar, zorlu ameliyatlarla Asel’in sağlığına kavuşmasını sağladı.

Anne Melike Oğultekin, “Kızımızın sağlığına kavuşması için büyük mücadele verdik. 6 ay boyunca yoğun bakımda tedavi gördü. Şimdi ise sağlığına kavuştuğunu görmek bize büyük mutluluk veriyor. Doktorlarımızla beraber doğum gününü kutlamak istedik.” dedi.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde görev yapan Çocuk Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Önder Özden, nadir görülen bir hastalıkla karşılaşıldığını belirterek, “Yemek borusunun yokluğuyla doğan bebeklerde karşılaşılan zorlukları biliyoruz. Asel’in başarılı bir ameliyat süreci geçirdi ve şu an sağlıklı bir şekilde 1 yaşını kutluyor. Bu tür vakalarda doktor olarak en büyük mutluluk, hastamızın sağlığının yerine gelmesidir.” şeklinde konuştu.

Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Ferda Özlü ise, “Asel’in tedavi süreci oldukça zorlu geçti. Birden fazla ameliyat geçirdi ve uzun süre yoğun bakıma ihtiyaç duydu. Ancak şimdi sağlıklı bir şekilde 1 yaşına girmesi bizleri mutlu ediyor. Onun gelişimini görmek gerçekten sevindirici.” şeklinde açıklama yaptı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FATİH KEÇE – Genel

Related Posts

Aşırı susama ve idrara çıkma bu hastalığın belirtisi olabilir

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Rümeysa Selvinaz Erol, diyabetes insipidus’un, özellikle sıcak havalarda veya yeterli sıvı alınamadığında hayati tehlikeye neden olabilecek ciddi su kayıplarına yol açabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz

Beni etkilemez demeyin! Risk sigara dumanından yüksek

Avrupa Çevre Ajansı’nın (EEA) yayımladığı yeni rapora göre, Avrupa genelinde 110 milyondan fazla insan sağlığa zararlı düzeyde gürültü kirliliğine maruz kalıyor. Bu durum, her yıl 66 bin erken ölüme, on binlerce kalp hastalığı, diyabet ve depresyon vakasına yol açıyor.

Beyin damar tıkanıklığında ilk 6 saatin önemi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, beyin damar tıkanıklıklarında erken müdahalenin önemine değinerek, “İlk 6 saatte yapılan müdahaleler hastanın yaşam kalitesini belirlemektedir ve bu kritik süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Klinik uygulamalar, sadece tedavi geliştirmek değil; nitelikli bilgi üretmek, etik değerleri yaşatmak ve sağlıkta kaliteyi sürdürülebilir kılmak demektir” dedi.

Hastaların yarısı farkında değil! Onlardan biri olabilir misiniz?

Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, yüksek tansiyonun hayati tehlike oluşturduğunu vurgulayarak Türkiye’de hastaların yarısının durumundan habersiz olduğunu açıkladı.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.