Asgari ücret maratonu başlıyor: İşte masadaki rakamlar

2025 Asgari Ücret Zam Oranları Belirleniyor

Asgari ücretle geçimini sağlayan 7 milyon kişi ve aileleri, 2025 yılı için yapılacak zam oranlarını merakla bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yarın gerçekleşecek toplantı, asgari ücret belirleme sürecinin başlangıcını yapacak.

Toplantıda işçi tarafını temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve işveren tarafını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) yer alacak. TÜRK-İŞ heyeti, asgari ücretlilerin sorunlarını görüşmek için komisyonda yer alacak. Enflasyon oranları ve refah payı talebi, asgari ücretli çalışanlar için odak noktası olacak. İşçi tarafı, yıllık enflasyonun üzerine ek bir refah payı isteyerek kararlı bir tutum sergilerken, işverenler ise asgari ücret desteğinin devamını talep ediyor. Mevcut destek 700 TL seviyesinde ancak yıl sonunda sona erecek.

Masada Hangi Rakamlar Var?

Türkiye gazetesinin haberine göre, mevcut asgari ücret brüt 20.002 TL seviyesinde bulunuyor. Ancak, %14 (2.800 TL) SGK primi ve %1 (200 TL) İşsizlik Sigortası primi kesildiğinde net asgari ücret 17.202 TL’ye düşüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024 için %44, 2025 için ise %21 enflasyon artışı öngörüyor.

Buna göre, asgari ücrete yapılacak zamlar şu şekilde olacak:

  • %44 Zam: Net asgari ücret 24.482,88 TL olacak.
  • %21 Zam: Net asgari ücret 20.572,42 TL olacak.
  • %25 Zam: Net asgari ücret 21.252,50 TL olacak.
  • %30 Zam: Net asgari ücret 22.102,60 TL olacak.

Asgari ücretteki artış oranları, işçi ve işveren tarafının karşılıklı müzakerelerine bağlı olarak belirlenecek ve yeni rakamlar 2025 yılının başından itibaren geçerli olacak.

 


Seda Bakan ve Hadise’nin ‘Esas Oğlan’ı gerçekten Türk işi Sex and the City mi?


Related Posts

Özgür Özel’den TÜSİAD’a ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, haklarında yeni iddianame düzenlenen TÜSİAD’a ziyaret gerçekleştiriyor.

SSB Başkanı Görgün: Savunma sanayinde nitelikli personellere ihtiyaç var

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayi sektöründe 90 binin üzerinde çalışan olduğunu belirterek, “Bu sayıyı daha yukarıya çıkarmamız gerekiyor. Yüksek teknoloji içeren sistemleri üreten ve bu alanda çalışmak isteyen ve bizim de ihtiyacımız olan nitelikli personellere ihtiyaç var. 90 binlerden 150 veya 200 binlere artış sadece nicel olmamalı, niteliksel bir sıçrama da olmalı” dedi.

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

TOBB’un nisanda onayladığı sanayi kapasite raporu sayısı arttı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından nisanda onaylanan sanayi kapasite raporu sayısı, yıllık bazda yüzde 11,7 artarak 4 bin 52’ye yükseldi.

Trendyol Go satıldı: Teslimatta yeni dönem!

Türkiye teslimat sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Trendyol Grubu, Trendyol GO’nun çoğunluk hisselerinin Uber Technologies Inc.’e devri konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Söz konusu devir işlemi, resmi kurumların onayının ardından …

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Bakan Şimşek’e yanıt: Polisiye tedbirlerle vergi gelirleri arttırılamaz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tüm OSB’lerin, büyükşehirlerin giriş çıkışlarına vergi memuru yerleştireceklerine yönelik açıklamalarına “Her işletmenin, her fabrikanın kapısına vergi memuru koyarak vergi gelirleri arttırılamaz. Hakkaniyet de sağlanamaz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir