AB’den Rusya ve Belarus gübresine ek vergi hazırlığı

AB’nin Rusya ve Belarus’a Bağımlılığı Azaltma Planı

Avrupa Birliği Komisyonu, Rusya ve Belarus’a olan bağımlılığı azaltmak için önemli adımlar atıyor. Bu adımlar arasında bu ülkelerden yapılan ithalatı azaltmak, yerli gübre üretimini teşvik etmek ve gıda güvenliğini artırmak yer alıyor.

Yapılan düzenleme ile AB, Rusya ve Belarus’tan ithal edilen bazı tarım ürünlerine ve azot bazlı gübrelere ek gümrük vergisi getirme kararı aldı. Tarım ürünlerine yüzde 50, gübrelere ise ton başına 40-45 avrodan başlayarak kademeli olarak artacak şekilde ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Bu düzenleme ile AB’deki gübre fiyatlarında hızlı bir artış yaşanması durumunda tarifeler geçici olarak askıya alınabilecek. Ancak düzenlemenin yürürlüğe girebilmesi için AB üyesi ülkelerin ve Avrupa Parlamentosu’nun onayı gerekiyor.

Geçen yıl alınan kararla birlikte AB ülkeleri, Rusya ve Belarus’tan ithal edilen tahıl, yağlı tohum ve türev ürünlere yüksek gümrük vergisi uygulama yoluna gitmişti. Yeni düzenleme teklifiyle bu adımlar genişletilerek bağımlılığın azaltılması hedefleniyor.

Related Posts

Bakan Şimşek: Sanayi üretimindeki toparlanma ilk çeyrekte de devam etti

Bakan Şimşek sanayi üretim rakamlarını yorumladı.

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Bazı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Malatya ve Bursa’daki bazı kuyular ile kaynaklar koruma altına alındı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Malatya ve Bursa’nın bazı ilçe ve mahallelerine içme ve kullanma suyu temin eden kuyu ve kaynakların koruma altına alınmasını kararlaştırdı.

Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EKONOMİK KRİZ BUNALTTI ANTİDEPRESAN ALIMI PATLADI İşsizler ordusunun giderek büyümesi, işi olanın ay sonunu getirememesi, emeklinin satın alma gücünün her geçen gün erimesi …

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir